Web Sitesi Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Web sitesi yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler:

1. Web sitenizin adresinin ne olacağı (Domain Seçimi);

Genellikle şirketinizin ismi veya anahtar kelimelerden de oluşabilir. Domaini seçerken domainin uzun olmaması, kolay telaffuz edilebilmesi ve akılda kalabilir olması önemlidir. Uzantı için öncelikle kurumsal ise ve gerekli belge olması halinde .com.tr olması faydalıdır. Ama genel olarak öncelikle .com, .net, .org ve diğer uzantılar kullanılabilir.

2. Web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkması önemli bir faktördür;

Web site yaptırırken web sitenizin yapısının arama motorlarına uygun olması gereklidir. Web sitenizi yapacak firmaya üst sıralarda çıkmak istediğiniz kelimeleri ve kelime öbeklerini tespit etmeniz ve bildirmeniz gereklidir.

3. Web sitenizi yaptırırken dikkat etmeniz gereken diğer bir husus da sitenin tüm tarayıcılarda ve tüm aygıtlarda düzgün açılabilmesidir;

Iphone, ipad ve diğer bazı aygıtlarda flash çalışmaması, web sitelerde flash kullanılmaması gerektiğini ve animasyonları java, jquery gibi sistemlerle yapmamız gerektiğini göstermektedir.

4.Sitenizin içeriği çok önemlidir;

Sitenizde kullanacağınız metinlerin özgün olması ve başka sitelerden kopya olmaması gereklidir. Kullanacağınız resimlerinde açıklamaları alt etiketi ile birlikte verilmelidir. Resimler de seo için önemli etkenlerdir.

5. Sitenizin kullanışlı olması;

Bunun için menüyü kullanılabilir bir şekilde oluşturmanızı, sitenize gelen ziyaretçinin aradığı bilgiye en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamalısınız.

Arama Motoru Optimizasyonu Önemli mi?

İnternet sitelerini ziyaret eden kullanıcılar çoğunlukla arama motorları üzerinden sitelere ulaşırlar. Pazarlama sektöründe belirtildiği üzere bu şekilde web sitenize ulaşan potansiyel müşteri olarak tanımlanmakta. Ayrıca ürün/hizmetiniz ile ilgili kişiler olduğundan dolayı satış yapma olasılığınız da artmaktadır. Toplam internet trafiğinin önemli bir bölümünü arama motorlarının sağlaması, arama motoru optimizasyonu işlemini de oldukça önemli hale getiriyor. Optimize etme işlemleri doğal ve profesyonel bir şekilde yapıldığında oldukça başarılı sonuçlar doğuruyor.

Arama motorları üzerinden sitelere önemli bir trafik akışı sağlanması ve arama sıralarında yukarıda yer alan sitelerin çok daha fazla tercih ediliyor olması arama motoru optimizasyonunu (SEO) oldukça önemli hale getiriyor.

Arama motoru optimizasyonunun önemli olmasının sebepleri şunlardır;

  • Arama motoru optimizasyonu sitenin görünürlüğünü arttırır ve bu sayede internet sitelerinin popülaritesi artar.
  • İyi bir içerik doğru bir arama motoru optimizasyonu ile oldukça fazla sayıda trafik alır.
  • Google algoritmasında yüksek sıralara ulaşmak motor optimize işlemleri ile gerçekleşir.
  • Orijinal içerikler daima değer kazanır ve optimize işlemleri sitenin organik görünürlük oranlarını yukarıya çeker.
  • Oldukça fazla sayıda arama seçeneği yaratan arama optimizasyonu sayesinde hizmet talep eden kitleye rahatlıkla ulaşılır
  • Arama motorları nitelikli ziyaretçiler kazandırır. Zira siteleri ziyaret eden kullanıcılar direkt o hizmeti arayan kişilerdir.
  • Optimizasyon işlemi yapılırken kullanıcıların kullandıkları kelime gruplarının kullanımı optimize işleminin başarısını yükseltir.

Sitelerin takipçiye en hızlı ulaştığı alan olan arama motorlarının doğru optimize edilmesi web sitelerinin direkt olarak kullanıcılara ulaşmasını sağlar. Orijinal içerikler üreten ve kaliteli site yapısına sahip olan web siteleri arama motoru optimizasyonu ile kullanıcı sayısını oldukça yükseltir.

Arama Optimizasyonu İle Hızlı Sonuç Alırsınız

Daha fazla kişiye ulaşmak isteyen web siteleri arama motoru optimizasyonu sayesinde oldukça kısa süre içerisinde siteye erişen kişi sayısını artırır. Yaklaşık 3 hafta içerisinde net sonuçlar elde etmeyi sağlayan arama motoru optimizasyonu işlemleri kullanıcılara direkt ulaşımı sağlar.

Siteye Gelen Trafik Artar

Arama motoru optimizasyonu işlemleri her zaman arama tercihlerinin en yukarıya çıkması ile ölçülmez. Bakılması gereken esas veri, siteye gelen trafiğin artış oranlarıdır. İnternet sitelerinin trafik artışına önemli katkılar sunan arama motoru optimizasyonu işlemi ile, kaliteli sitelerin daha fazla kişiye ulaşması kaçınılmaz bir sonuçtur.

E-Ticaret Sitelerinde İçerik Pazarlamanın Önemi

E-ticaret, dijital mağazalar tarafından yapılan ve bunlarla sınırlı olmamak üzere, sanal mağazalar, pazar türü platformlar, sosyal ağlar ve diğerleri gibi ticari araç türüdür.

Bununla birlikte, e-ticaret içerik pazarlama stratejisi de, mağazanıza trafik ve müşterilerinizden daha fazla dönüşüm elde etmeyi amaçlamaktadır.

Çevrim içi içerik pazarlamanızı yönetmek için ürün sayfaları, sosyal medya siteleri, açılış sayfaları, bloglar, inceleme siteleri ve daha pek çok alan vardır. Bu geleneksel pazarlama yönteminden daha zor olsa da, e-ticaret içerik pazarlaması daha ucuzdur ve sonuçta daha büyük bir etki alanına sahiptir.

Uzmanlar tarafından yapılan incelemeler sonucu içerik pazarlaması, aşağıdakiler dahil olmak üzere pazarlama sürecinin önemli faktörleriyle ilgilenir:

· Hedef kitlenin tanımlanması

· Hedefin çevrim içi alışkanlıklarını öğrenmek

· İçerik dağıtma ve oluşturma

Çevrim içi Tüketici Anketleri

Çevrim içi veya çevrimdışı olarak belirli bir ürünü satın almaya karar vermeden önce çoğunlukla tüketici Google ve başka arama motorlarından araştırmasını yapıyor. Bu ücretli ve organik arama yaptığımız sonuçların üzerinden satın alma kararları ve tüketici anketleri oldukça önem arz etmeye devam edecektir.

Tüketicilerin Çevrim içi Mağazalarına Sadakati

Uygulayabileceğiniz stratejiler ve işinizin sonuçlarını iyileştirmek için her birinin önemi hakkında ayrıntılara başlamadan önce, oldukça açık olan bir şeyi hatırlamak önemlidir. Bunların başında da çevrim içi satın alan tüketicinin sanal mağazasına güvenmesi ilkesi ön plana çıkmaktadır.

Müşterilerine iyi satın alma deneyimi yaşatan markalar,uzun vadede rakiplerine oranla daha sadık müşteri potansiyeli kazanma hakkına sahip oluyor.

Ürünlerin Tanımı

E-ticaret söz konusu olduğunda, malların detaylı açıklanması ve müşteri dikkatinin hedeflenmesiyle birlikte, iki katına çıkarılması gerekir ve bu yüzden çevrim içi mağazanızda tanıtılan ilk stratejisi bununla başlar.

Bu şirketlerin yaptığı SEO araçlarını kullanmaktı. Bunlarla birlikte hem açıklamalara hem de ürünlerin görüntülerine anahtar kelimelere yatırım yapmak sizleri bir adım öne taşıyacaktır.

Responsive Tasarım Neden Gereklidir?

Responsive tasarım artık zorunluluk haline gelmiştir. Responsive tasarım, web siteniz için birçok sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Sitenizi mobil uyumlu hale getirecek, hem büyük hem de küçük ekranlı cihazlarda görünme biçimini iyileştirecek ve ziyaretçilerin sitenizde geçirdiği süreyi artıracaktır. Ayrıca, arama motorlarındaki sıralamanızı arttırmanıza yardımcı olabilir.

Çok ekranlı bir toplumda yaşıyoruz. Bu nedenle, sitenizin olabildiğince fazla cihazda görüntülenebilmesi önemlidir, çünkü birisinin web sitenizi görüntülemek için hangi cihazı kullanacağını asla bilemezsiniz.

Web sitesi istatistikleri, hem masaüstü hem de mobil görüntüleyenlere hitap etmenin akıllıca olduğunu gösterir. Mobil görüntüleyenlerin sayısı artık masaüstünden daha fazla ve bu sayı  akıllı telefonlara erişebilirlik arttıkça artmaya devam edecek.

Ek olarak, 2015’in başlarında, Google mobil kullanımın kolaylığının arama motoru algoritmalarında bir sıralama faktörü olacağını belirtti. Bu, mobil uyumlu olan sitelerin arama motoru sonuçlarındaki potansiyel olarak bir miktar kaybedeceği anlamına geliyordu çünkü mobil arama yapanlara ve izleyenlere iyi bir deneyim sunmuyorlardı.

Özetle, web siteniz için duyarlı tasarım seçmenin faydaları şunlardır:

– Maliyet etkinliği

– Esneklik

– Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi

– Arama motoru optimizasyonu kazançları

– Yönetim kolaylığı

Mobil Web Tasarımın Geleceği

Hayatımıza mobil teknolojilerin girmesi hayatımızda bir çok önemli değişikliği de beraberinde getirdi. Başta akıllı telefonlar ve tabletlerin basit kullanımı insanların oldukça ilgisini çekti. Evde, okulda, sokakta, iş yerinde kısacası her yerde kullanabildiğimiz mobil cihazlar kısa süre içinde bilişim dünyasında büyük bir pazar yarattı. Milyarlarca dolar değere sahip şirketler, yeni mobil modalar hayatımıza girdi. İnsanlar istedikler yerden banka işlemlerini yapmaktan tutun da bulundukları konuma yemek siparişi vermeye ve taksi çağırmaya kadar bir çok yeterlilikle buluştu. Bu büyük kullanım kolaylığının yarattığı ortam web tasarım ve web programcılığı alanında da büyük değişikliklere neden oldu. Kullanımın şeklinin mobil platformlara kayması yeni teknolojilerin doğmasına, web tasarımcıların ve web programcılarının da bu teknolojiler üzerinde yönlenmesine neden oldu. Özellikle kullanıcıların en çok dikkat ettiği şey olan mobil tasarımlar üzerinde durulması gereken başlı başına bir unsur oldu.

Öyleyse mobil platformlar bu kadar hayatımızın içindeyken mobil web tasarımının geleceği nasıl olacak? Bir çok geliştiricinin ve kullanıcının aklına gelen ilk sorulardan biri bu. Mobil tasarım kuşkusuz kullanıcıların en çok önem verdiği unsurların başında. Gün geçtikçe yeni çıkan teknolojilere, ihtiyaçlara ve yeni modalara göre mobil tasarım konusu da şekil alıyor. Mobil platform tasarımcıları yaptıkları işlerle gerek devletten, gerekse kurumlardan büyük destek görüp, büyük yatırımlar alabiliyor. Bu durum, pazardaki hareketlilikle birleşince mobil tasarım konusunda da büyük bir rekabet yaratıyor. Yazı tipi seçimi, renkler, animasyonlar, platformlar arası uyumluluk vb. konular mobil tasarım konusunun en önemli unsurlarından sadece bazıları. Mobil tasarımda güncelliği yakalamak için bu ögelerin takibi tasarımcılar için büyük önem taşıyor.

Kuşkusuz web siteleri şirketlerin pazarlama ve sunum stratejilerinin başında gelen en önemli unsurlardan biri. Mobil tasarımın gücü bir çok farklı alanında kendini öne çıkartıyor. Güncel kalabilmek isteyen firmalar mobil platformlara uygun olarak da ürünlerini pazarlamaya başladılar. Kullanıcı profiline ve satış stratejilerine göre mobil tasarımlarını oluşturan firmalar bu durumdan büyük fayda sağlayabiliyorlar. Mobil tasarımın gücünü gören firmalar ve girişimciler mobil platformlarda her gün farklı tasarımlarla kullanıcı karşısına çıkıyorlar. Mobil tasarımla çok uzun süre hayatımızdaki önemini koruyacak gibi gözüküyor.

Web Tasarım ve Seo İlişkisi

Bir çok işlemin bir birine bağlantısıyla meydana gelen, sadece backlink almak anlamına gelmeyen ve henüz daha yükselişin belirgin ve net formülü bulunamamış olan SEO işlemlerinin ilk ve en önemli adımı; şüphesiz web sitenizin kullanıyor olduğu tasarımdır. Google tarafından yayınlanan ve web site sahiplerinin beğenisine sunulan SEO ipuçlarını içeren e-kitapları incelediğimizde, sürekli olarak “kullanıcı için site tasarlama” teriminin kullanıldığını fark ederiz. Demek oluyor ki; Google, üst sıralara taşıyacağı internet sitesinin sırf arama motoru için tasarlanmış olmasını ve anahtar kelimelere boğulup kullanıcıyı sıkmasını istemiyor. Aksine, kullanıcı dostu ara yüze sahip olan sitelere daha çok önem veriyor. Zaten spam ile mücadele etmek için bundan başka bir çözüm yolu da düşünülemezdi, değil mi?

Web tasarımın SEO ile uyumlu olmasında ana amaç, yeni web ve HTML teknolojilerine uyumlu bir şekilde kod yapısının inşa edilmesidir. W3C ve CSS3 uyumlu sitelerin rakiplerinden bir adım daha öne geçtiğini henüz görememiş olsak da, stabil bir kod yapısının Google botları tarafından çok daha bir şekilde taranacağı konusunda herkes aynı düşüncede. Literatüre “SEO uyumlu web sitesi” teriminin girişi de, SEO ve kodlama yapısının bir bütünü teşkil edişinden dolayıdır. Birbirini tamamlayan iki önemli öge olarak da niteleyebileceğimiz bu etkenlerin verimli bir şekilde kurulması, özgün ve kaliteli içerikle de perçinlendiği zaman söz konusu web sitesinin arama motoru sıralamasında üst sıralara yükselmemesi için hiçbir sebep kalmamış olur.

Kusursuz Web Tasarım İçin Mobil Uyumluluk

Kusursuz web tasarım için mobil uyumluluk olmazsa olmaz!

Günümüzde web siteleri bilgisayardan çok akıllı telefonlardan ziyaret edilmeye başlandı. Bu nedenle kullanıcı veya müşteri telefonundan rahat bir şekilde zorluk yaşamadan web sitenizde gezindiğinde memnun kalmasını istemez misiniz?

Bir web tasarımda aranan öncelikli özelliklerden biri de kolay kullanılır olmasıdır. Mobil uyumluluk da web tasarımın olmazsa olmazlarından biri haline gelmiştir. Ve emin olun bu size daha çok müşteri kazandıracaktır.

Kullanıcılarınızın sizin sayfanız dışında başka sayfaları ziyaret etmelerini istemezsiniz değil mi? Eğer Evet ise cevabınız o zaman web siteleriniz mobile uyumlu olmalıdır. Mobil uyumlu web siteler size daha çok müşteri kazandırır.

Mobil uyumlu web siteler sayesinde müşterileriniz hızlı bir şekilde sayfaya erişim sağladığında alışverişleri de aynı hızda olacaktır.

Mobil uyumlu web sitenizle müşterilerinizin memnuniyetini sağlayın!